Pharma NordBio-Cink

Méret

  • Leírás
  • Termékleírás

A cink a fehérje-, szénhidrát-, zsíranyagcsere fontos résztvevője. Emellett a cink fontos alkotóeleme olyan enzimeknek, melyek a szabadgyökök káros hatása ellen védik a szervezetet. Szerves kötésben tartalmaz cinket, kompenzálja a modern táplálkozás okozta hiányállapotot.

Tápanyag 1 tablettában:

NRV*

Cink

15 mg

150%

*NRV: Táplálkozási referenciaérték felnőtteknek.

Pharma Nord Bio-Cink
Termékjellemzők:

Adagolás:
Napi 1 tabletta felnőtteknek.

Tárolás:
Szobahőmérsékleten.

Figyelmeztetések:
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl
Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot
A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó

30 db tabletta nettó tömege: 10 g (350 mg/tabletta)

Összetevők:
Glukóz, cink-glukonát

Csomósodást gátlók:
Mikrokristályos cellulóz
Magnézium-sztearát
Szilícium-dioxid

Mi a Cink?

A Cink egy nélkülözhetetlen ásványi anyag mely összetevője közel 200 különböző enzimek az emberi szervezetben. Ezen enzimeknek nagyon fontos antioxidáns hatásuk van. A cink döntő szerepet játszik a DNA szintézisben (genetikai kódolás) ezért különösen fontos a sejtosztódásnál, a normális növekedésnél és fejlődésnél a terhesség alatt, gyermekkorban és serdülőkorban.

A cinkre szerevezetünknek szüksége van az A-vitamin és a többszörösen telítetlen zsírsavak lebontásához. Továbbá, a cink befolyásolja az olyan hormonok, mint a növekedési hormonok, vagy a tesztoszteron termelődését, raktározását és felszabadulását.
A Cink fontos az immunrendszernek, mivel támogatja a T-limfociták (gyilkos sejtek) termelődését. A Cinknek fontos szerepe van a sebgyógyulási folyamatokban is például vágott sebeknél, ill. fizikai sérülésekkor.

Miért szedjünk Cinket?

A Bio-Cink szerves cinket tartalmaz, mely a glükonátokhoz kötődik. Ez a forma biztosítja a szervezet számára az optimális felszívódást. Azoknak, akik táplálkozásuk során nem jutnak elegendő cinkhez, a Bio-Cink szedése megfelelő lehet a cinkhiány kivédésére és a szervezet cinkfüggő folyamatainak fenntartásához. Megfelelő cinkforrások a húsok, a máj a tojás és a kagyló.

Ajánlott termékek